Αναζητηση στο ιστολογιο (Μπορειτε να δειτε προηγουμενες δημιοσιευμενες αναρτησεις)

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ


ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ, ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 16:00 ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕΛ.


ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΣΑΡΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ.

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΛ:


Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 εδρεύει στη Λάρισα και αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών.Μετά από πολλές συσκέψεις και συζητήσεις πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας η τελική συνέλευση των ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού που εκτός των άλλων αποφασίζει και τη συγχώνευση των Άρη, Ηρακλή, Λαρισαϊκού, Τοξότη. Η A.E.Λ. είναι πλέον γεγονός. Τα πρώτα χρώματα της ομάδας ήταν το άσπρο και το μαύρο, αλλά μετά από νέα συνέλευση αποφασίστηκε το βυσσινί χρώμα, όπου ισχύει μέχρι σήμερα. Σαν έδρα ορίστηκε το Στάδιο Αλκαζάρ.Η Λάρισα έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη σεζόν 1983-84 όταν αποκλείστηκε για το Κύπελλο UEFA από την Ουγγρική Χόνβεντ (2-0,0-3 παρ.) Στο κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης τη περίοδο 1984-1985 έφτασε μέχρι το προημιτελικό του θεσμού για να αποκλειστεί (0-0 εντός και 0-1 εκτός) από τη Δυναμό Μόσχας.
Την αμέσως επόμενη χρονιά θα αποκλείστηκε (1-1 εντός και 0-1 εκτός) από τη πανίσχυρη και μελλοντική κυπελλούχο Σαμπντόρια.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2007 η ΑΕΛ σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της σε ευρωπαϊκό επίπεδο κερδίζοντας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο 2-0 τη Μπλάκμπερν για τα προκριματικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η νίκη αυτή της έδωσε την πρόκριση αφού στον επαναληπτικό αγώνα ηττήθηκε με σκορ πρόκρισης 2-1. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε όμιλο απέναντι στις Αλκμάαρ,Νυρεμβέργη και Έβερτον.Τη σεζόν 2009-2010 έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο νεοσύστατο UEFA Europa League και συγκεκριμένα στο 2ο προκριματικό γύρο όπου αποκλείστηκε από την Ισλανδική ΚΡ Ρέικιαβικ με ήττα 0-2 εκτός και ισοπαλία 1-1 στοΑλκαζάρ. Τη σεζόν 2010-11 τερμάτισε 15η στη Σούπερ Λίγκα (τελικά κατατάχθηκε 14η λόγω του απευθείας υποβιβασμού του Ηρακλή) και υποβιβάστηκε στη Φούτμπολ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου